U bevindt zich op onze archief-website, voor actuele verhalen gaat u naar https://www.ambulancewens.nl
Nieuwsbrief januari 2011

Geachte Lezer,

 

 

Voor u de vijftiende nieuwsbrief sinds de oprichting in april 2007.

 

Het afgelopen jaar was een prachtig jaar voor onze stichting, in het begin van het jaar mochten we onze intrek nemen in ons eigen pand, we konden een vierde ambulance aanschaffen en de vrijwilligers werden in nieuwe kleding gestoken dankzij de Lions Club van Maassluis.

Daarnaast kregen we dankzij een particulier initiatief de beschikking over een appartement aan zee in IJmuiden, waar de patiënten heerlijk kunnen genieten van het uitzicht.

 

Het pand is inmiddels aardig ingewijd en we hebben er aardig onze draai gevonden ook hebben we dankzij de firma Hörnmann gratis een elektrische roldeur gekregen waardoor de vrijwilligers makkelijker naar binnen kunnen.

 

Het appartement is het afgelopen jaar gemiddeld eens in de twee weken gebruikt,alle patiënten waren heel gelukkig dit nog mee te kunnen maken.

Men was verbaasd dat dit alles zomaar gratis beschikbaar werd gesteld voor hun inclusief de dagelijkse zorg.

 

De Wensen

 

In 2010 mochten we maar liefst 700 wensen vervullen, dit dankzij de inzet van onze 180 vrijwilligers, we hebben nu haast 1700 wensen gedaan sinds de oprichting in april 2007.

 

Ook dit jaar waren er verschillende soorten wensen zoals naar zee, je vrouw bezoeken die in een verpleeghuis verblijft of afscheid gaan nemen van je huis en zo zijn er nog vele soorten wensen die het afgelopen jaar hebben gedaan.

Het zal je maar gebeuren je gaat elke dag je zieke vrouw bezoeken en verzorgen in een verpleeghuis en op een dag kom je zelf in het ziekenhuis te liggen en je krijgt te horen dat je niet meer beter wordt.

Ook is het zo dat je bedlegerig bent en dus niet meer naar je eigen vrouw toe kunt, wij halen je op en maken het mogelijk nog één keer naar je vrouw te gaan.

Je zal maar een jaar lang op je bed liggen en dus nergens meer heen kunnen,je dochter komt achter het bestaan van Stichting Ambulance Wens en ineens sta je midden in de zee.

Deze mevrouw is heerlijk twee dagen naar ons appartement in IJmuiden geweest.

Dan de wens van Michelle……..en haar reactie.

Ik ben Michelle van 11 jaar oud. Ik lig al vanaf december bijna onafgebroken in het ziekenhuis, omdat ik voor de 3e keer leukemie heb.

Ruim 10 weken geleden ben ik van het Emmakinderziekenhuis in Amsterdam, naar het WKZ in Utrecht gegaan voor een beenmergtransplantatie. Helaas gaat het nog steeds niet zo goed met me, waardoor ik voorlopig nog niet naar huis mag. Ik mis mijn thuis heel erg, vooral het knuffelen met mijn hondjes.

Deze dag had nooit kunnen plaats vinden als jullie stichting er niet was geweest.

Dank jullie wel, we zullen deze dag nooit vergeten.

Michelle Creemers

 

Wat ook nieuw was dat er zwemwensen binnen kwamen,we hebben er ongeveer vijf gedaan de afgelopen maanden, dankzij de medewerking van de verschillende zwembaden.

Hier de reactie van een mevrouw uit Rotterdam;

We konden van allerlei middelen gebruik maken, van die schuim rubberen stangen of een mat waar je op kon liggen
en ook had ik schruim rubberen drijvers om mijn enkels waardoor ik heerlijk kon dobberen.
En ik had natuurlijk twee hele lieve, sterke mannen bij me, haha!

Ik heb echt ontzettend genoten en wat een verrassing, heel erg bedankt!!
Veel Liefs Jacqie!

 

Dit zijn maar enkele voorbeelden als u meer wilt lezen kijk dan op www.ambulancewens.nl bij verhalen, hier vind u de verhalen die de patiënten zelf hebben geschreven.

 

Vrijwilliger bij Stichting Ambulance Wens

Wat betekend het om vrijwilliger te zijn bij de Stichting Ambulance Wens?

Het mogen begeleiden van mensen in hun laatste levensfase bij wensen die velerlei zijn. Het is iedere keer weer een geweldige belevenis om te ervaren hoe deze mensen genieten van hun mogelijk laatste wens.

De diversiteit van de wensen zijn zo enorm dat het voor de vrijwilligers iedere keer weer net zoals de patiënt een hele belevenis is. Niets moet alles kan! Voor mij persoonlijk geld de eenvoud van de wens, hoe eenvoudiger de wens hoe intenser deze soms beleeft wordt, het zien genieten van iets waarvan hij/zij samen met dierbaren zo’n dag door maakt geeft heel veel voldoening.

Het met elkaar er voor zorgen dat de wens datgene geeft waarvan zowel de patiënt als naasten dierbaar is geeft enorm veel voldoening en nauwelijks te beschrijven het is iets wat je moet beleven en eenmaal beleeft geeft het je zo voldoening dat er reikhalzend uitgekeken wordt naar de volgende wens.Het is mooi, dankbaar, geweldig, emotioneel, vreugdevol kortom woorden te kort.

Jan van Katwijk

 

 

Hoe ver zijn we?

Zoals eerder aangegeven het gaat goed met Stichting Ambulance Wens maar het kan nog beter naar mijn mening.Er zijn nog steeds mensen die niet van ons bestaan weten waardoor hun laatste wens niet in vervulling kan gaan,hier zou ik graag verandering in willen zien.Heel Nederland moet weten dat Stichting Ambulance Wens er is.

We hopen dan ook dat we dit jaar de 700 wensen ruim gaan overtreffen maar daar hebben we naast de naamsbekendheid ook de financiële middelen voor nodig.We zijn dan ook gestart met de zogenaamde donatie kaarten die in de folders zitten en uitgedeeld worden.Op deze manier hopen we meer vaste donateurs te krijgen zodat we meer zekerheid hebben.

Natuurlijk zijn er weer de verschillende acties georganiseerd voor onze stichting,zoals spinningmarathons,hardloopwedstrijden,wijnproeverijen waardoor we de nodige bedragen binnen krijgen.Zo komt op dinsdag 8 februari 2011 Mies Bouwman persoonlijk naar ons kantoor aan de Abel Tasmanstraat om ons een cheque te overhandigen,dit vanwege haar afscheid als ambassadeur van het Monuta charity fonds.Mies vind dat we prachtig werk doen en wil ons op deze manier steunen waar wij haar natuurlijk heel dankbaar voor zijn. 

Ook weten andere stichtingen ons gelukkig steeds meer te vinden zodat je samen de mensen kunt helpen in plaats van elkaars concurrent te zijn.Op deze manier kun je gebruik maken van elkaars netwerk en kwaliteiten waardoor een wens vaak makkelijker is te realiseren.

Graag wil ik de vrijwilligers bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Alleen dankzij de steun van deze vrijwilligers en de mensen die ons financieel steunen zijn wij in staat andere te helpen.

Help ons dan ook hulp te verlenen en wordt donateur!!

Rekeningnummer 1129.24.611

LEVEN TOEVOEGEN AAN DAGEN!                                 

 

Kees Veldboer

Directeur

Stichting Ambulance Wens © 2007  | wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om uit te schrijven.