U bevind zich op onze archief website, voor actuele verhalen gaat u naar https://www.ambulancewens.nl

Wij zijn “Stichting Ambulance Wens Nederland”.

De naam ” Stichting Ambulance Wens Nederland” komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met behulp van vrijwilligers en een wensambulance. De stichting is opgericht op 5 maart 2007.

We hebben de stichting opgezet omdat we aanvulling willen zijn op de bestaande verzorging van terminale patiënten. Wij merken dat er nog teveel patiënten zijn die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Die ene laatste wens bijvoorbeeld. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is de beperkte mobiliteit, die vaak samengaat met de terminale fase.

De stichting beschikt over vijf eigen ambulance en een vakantiehuis in de bossen van Beekbergen. Zo kunnen we- onder begeleiding van professioneel ambulance personeel- patiënten met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting bijstaan in het vervullen van mogelijk één laatste wens.Dit alles zonder dat de patiënt of diens naasten financieel iets hoeven bij te dragen.

Omdat er maar één wens de laatste kan zijn en we die graag aan iedere patiënt gunnen helpen we iedere patiënt maar één keer met onze wensambulance!