U bevindt zich op onze archief-website, voor actuele verhalen gaat u naar https://www.ambulancewens.nl

Wie zijn wij?

  • Voorzitter: Jacqueline van Rijn
  • Secretaris: Mike Aarts
  • Penningmeester: Hans van Ruijven
  • Oprichter/directeur: Kees Veldboer

Met ons werken er nog 195 (medische)vrijwilligers mee aan de stichting, zonder deze mensen zouden wij het niet kunnen.

Wagenpark

Wagenpark

Stichting Ambulance Wens heeft vier Mercedes Vito's en één Mercedes E-klasse (Binz).

Deze ambulances zijn zo ontworpen dat de patiënt vanuit de ambulance gewoon naar buiten kan kijken door geblindeerde ramen. Daarnaast is er een brancard aanwezig met een speciale matras waardoor de patiënt heel comfortabel vervoerd wordt.

Vakantie huis( Jan Bos Huis)

Vakantie huis( Jan Bos Huis)

Sinds 3 augustus 2012 beschikt Stichting Ambulance Wens over een eigen vakantie huis, het Jan Bos Huis, in de bossen van Beekbergen.

Het Jan Bos Huis is zo ingericht dat de liggende patiënt door het hele huis kan met bed/brancard en zelf met bed naar buiten kan. Ook is er de mogelijkheid om de patiënt liggend te douchen.

De patiënten mogen gratis gebruik van dit huis maken en kunnen één familielid mee nemen, men mag hier maximaal 3 dagen verblijven en onze vrijwilligers blijven erbij voor de verzorging.

Mochten er meerdere familie leden mee willen dan kunnen deze via ons een huis huren op het zelfde park.

Wat doen wij

Wat doen wij

Wij zijn “Stichting Ambulance Wens Nederland”. De naam komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance.

We hebben deze stichting opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten.

Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur (en tevens oprichter van de stichting), werd de aanleiding voor de oprichting van de stichting.

Kees Veldboer maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de inmiddels overleden, voormalig zeeman, dhr. Stefanutto. Deze patiënt wilde zo graag nog één keer op een schip varen, aldus geschiedde. Een uitgebreid verslag van dit verhaal kunt u lezen onder het kopje “onze verhalen”.

Andere voorbeelden van wat de stichting voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zou kunnen betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Eenvoudige zaken.

Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, attractie etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.

Onze missie

De missie van de stichting is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

Echter omdat er maar één wens de laatste kan zijn en we die graag aan iedere patiënt gunnen helpen we iedere patiënt maar één keer!

Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.